tiistai 4. joulukuuta 2012

Luukun 4 arvoitus

Tänään  pikkupaketista tulikin sellaista, jonka voin muille näyttää vasta 10.12.  - ei hätää, tein ihan omatoimiluukun ja laitan arvoituksen, tai pikemminkin niksipyynnön. Olen kutonut sukkia ja nyt elämäni ensimmäisiä isoja tumppuja.Joukuksi pitäisi pakettiin kääriä. Ongelmani näkyy seuravaavassa:
Huomaatteko? En saa tuota itsessään kirjavaa lankaa soljumaan niin, että raidat olisivat samanlaiset. Ja entäs sitten peukalon malli ja koko? Ihan samaa peukaloa käytän mittana ;)
Aina kun kudon, vasen peukalo, tässä nyt esim. keskimmäisen tumpun peukalo, näyttää järjelliseltä (ohjeessa vasen kudotaan aina ensin), mutta se oikea (tässä vas puolinen) on kummallisemman oloinen, suipompi ja en-tykkää-mallinen.

Ja nyt niksipyyntö: miten pitää tehdä, jos on  vain yksi kerä tuota kirjavaa ja haluaisin saada tuolle vihertävälle tumpulle samoin raidoin kulkevan parin?  (Kaikkien keskellä olen käyttänyt yksiväristä lankaa). Lohdutuksen/niksin/muuten vaan toivotuksen jättäneiden kesken arvon yhden jouluisen kalenteriluukun. vp 7.12. mennessä.

9 kommenttia:

 1. Ihan kuin tuo vasemmalla oleva peukku olisi kavennettu liian nopsasti. Ne raidat saa samanlaisiksi kun etsii kerästä tismalleen saman kohdan jolla on aloittanut toisenkin tumpun neulomisen.

  VastaaPoista
 2. Oman kokemuksen mukaan noiden raitojen sovittaminen samanlaisiksi sukissa/lapasissa on tosi vaikeaa ja odotan mielenkiinnolla, onko jollakulla siihen jokin niksi. Itse en osaa muuta ratkaisua siihen keksiä kuin etsiä langasta samanvärinen kohta, kuin on toisen lapasen aloituksessa ollut (en ole kokeillut). Vaikeaa... Mutta hienoja tumppuja!

  VastaaPoista
 3. Sama ohje, kerin lankaa niin paljon, että tulee sama kohta. Peukalon teen ensin vasempaan, aloitan lisäykset niin että puikon loppuun jää 1-2 silmukkaa ja oikeassa peukalolisäys kolmannen puikon alussa, neulon ensin 1tai2 silmukkaa, silloin peukalo tulee parempaan asentoon. Apuvälineenä voi käyttää kerroksen laskijaa niin tulee yhtä pitkä ja kavennukset joka kerroksen lopussa. Hauskoja hetkiä tumppujen parissa!

  VastaaPoista
 4. Minulla on ihan sama niksi; kerin kerää niin, että tulee samanvärinen kohta, josta aloitan uuden neuleen. Toisaalta olen sitä mieltä myös, ettei se haittaa, jos neuleista ei tule tismalleen samanlaisia, näkeehän nykyään lapsilla ja nuorilla paljon eriparin sukkiakin, joko tarkoituksella tehtynä, tai ihan vaan vahingossa aamulla jalkaan laitettuna;) Kauniita tumppuja olet tehnyt!
  Kaija

  VastaaPoista
 5. Haittaakos se, eihän kädet kumminkaan ole vierekkäin ja nuo on tosi hauskan näköiset.

  VastaaPoista
 6. Kyllä mä lähen samaan kuin edelliset asiantuntijat. Eli keri vaan lankaa ja tarkkaile raidotusta.
  Tässä raitalanka asiassahan on selkeesti kaksi koulukuntaa. Toiset haluaa raidat just tasan ja toiset ei edes yritä. Molempi parempi! :-) Tai on kai kolmaskin, johon mä kuulun. Yritän tasan ja ei mee kuitenkaan. ;D

  VastaaPoista
 7. Toki kivat ne on noinkin, pittääkös ne välttämättä olla samanlaiset!! Mutta meillä työ kaverit ovat tehneet paljon tuosta langasta sukkia, tuppuja.... Elikkä ostetaan kaksi lankakerää, he neulovat yhtäaikaa kumpaakin sukkaa....

  VastaaPoista
 8. Tee niinkuin ystäväni, hän yrittää tehdä siitä raitalangasta nimenomaan sellaiset lapaset, joiden raidat ovat erilaiset ja nyt hän tuskailee kun ne raidat tulevat aina prikuulleen samanlaiset...
  :-)
  Kauniit ovat lapaset!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania ja lohduttavia vinkkejä, kiitos kaikille. Alan tässä asiassa ns "uskoa huomiseen" - tosin peukalon suhteen on vielä runsas epätoivo vallalla

   Poista