keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Juhlamielelellä

Villa Charlotten Rouva oli elementissään. Oli juhlapäivä, Suomen 100-vuotisjuhla ja juhlavalmistelut olivat olleet käynnissä jo monta päivää.
-Kuulehan kultaseni, hän sanoi Herralle, joka jo hieman alkoi aavistaa , että iltapäivän rauha olisi mennyttä.
-Nyt meidän pitää suorittaa tarkistusta, jotta sitten maaherran vastaanoton jälkeen voimme tulla tänne rauhassa iltapalalle.
-Krhhm, Herra vastasi ja pyrki kuitenkin keskittymään enemmän Tehtaan vuosikatsauksen lukuihin.
-KUULETKO SINÄ, Rouvan oli korotettava ääntään, tulehan maistamaan tuo iltapalaviini.
Oli keksinyt  oivan tavan saada Herran liikkeelle.
-No johan täällä tuoksuu hyvältä ja näyttää olevan oivaa viiniäkin, odotas niin maistan, sanoi Herra ja mietti vaimokullan hoksnokkaa. Näin saadaan kyllä mies kuin mies liikkeelle...
-Illan menu on meillä sitten sellainen kevyehkö, tohkotti Rouva ja odotti, että puolisonsa saa maistettua  viinin. 
-Tarjolla on kahta eri salaattia ja yllätys, et arvaakaan, päätin että illalla kaiken hulinan jälkeen tarjoamme pizzaa.
Herra muikisteli tyytyäisenä, kiitteli vaimonsa valintoja - ja kas, saikin kun saikin toisen lasillisen maistiaisiksi.
-Salin puolella sitten syömme ja sinä huolehdit viineistä, niin kuin aina, totesi Rouva ja laittoi maistiaspullon kiinni.
 -Muistat sitten sytyttää kynttilät, kun saavumme.
- KUULETKO sinä, MIHIN SINÄ JÄIT, taas oli korotettava ääntä, kun Herran käsi alkoi keittiössä lähestyä illan salaatteja
 -Pöydässä meitä odottaa sitten jo valmiiksi iso hedelmätarjotin, laitoin sen siihen, kun oli niin kaunis, mietti Rouva enempi itsekseen ja napautti samalla Herraa sormille.
-Nyt annat minun kattauksen olla, kaiken pitää olla kauniisti paikoillaan.

-Nyt pitää tarkistaa vielä terassi ja eteinen ja se on kultaseni nyt sinun vastuullasi.Toki tulen mukaan, mutta kalusteet ja ulkotulet jätän sinun huoleksesi.
 Rouva oli hankkinut talvikukkaset ja itse asiassa jokapaikan höylä Tane oli kustannut kesäkalusteet Tehtaan varastoon ja tuonut talviset tilalle.
-Kukkalähettikin on näköjään jättänyt kukkaset terasille, voi  sentään, tämähän on hieno yllätys, pitääkin viedä sisälle, ilahtui Rouva ja ryhtyi hoitamaan asiaan.
 Herra kiersi kiinteistön ja totesi, että kerrankin Tane oli tehnyt hyvää työtä. Roskis oli laitettu lavalle juuri niin oli pyydetty ja jokavuotinen tonttuspektaakkeli tuotu pihalle. Siitä Rouva oli ollut erityisen tyytyväinen, sillä tonttutuvassa on tapana joulun aikaan järjestää jos jonkinlaista tapahtumaa.


Sisälle mennessään Herra totesi, että Töpsy ja Tapsukin olivat rauhallisia. 
- Ehkä ennen maaherran vastaanottoa ne vielä pitäisi ulkoiluttaa, tuumi mies itsekseen ja totesi, että voisi pyytää Pankinjohtajaa seurakseen. Mielessä oli kuitenkin enempi Huikka ja Kulauksen Etkot kuin koirien hyvinvointi.
-MINÄ MENEN NYT VALMISTAUTUMAAN ja PUKEUTUMAAN, kuului yläkerrasta. Sinun vaatteesi ovat myös valmiina, mutta minulla menee nyt kaunistautumiseen ainakin tunti-puolitoista.
-Laitan tuon punaisen juhlapuvun, tuumi Rouva itselleen ja mietti,  että onneksi kahvakuulaa oli tullut heitetyksi siihen tahtiin, että vanha mekko istui juuri sopivasti.
 -SEELVÄÄ, vastasi Herra, kiipesi työhuoneeseen, soitti Pankinjohtajalle, jonka puoliso hänkin oli juuri ryhtynyt valmistautumaan. Samaan juhliin olivat tulollaan.
 Siinäpä sitten pääsivät Töpsy ja Tapsu pikakierrokselle ulos ja herrat sen perään Huikka ja Kulauksen lämpöön.
Ihan vaan yhdelle.
Sitten tuli heillekin vaatteiden vaihto.
Illan juhlaan lähtiessään saattoi Rouva todeta tyytyväisenä, että kaikki oli kunnossa.
 -Kyllä meidän arvokiinteistö on tässä illan valaistuksessa kaunis. Ja tuo tonttutalokin. Sen suhteen minulla onkin täksi jouluksi ihan uusi idea. Mutta siihen palaan kun olemme juhlineet 100-vuotisjuhlapäivää.
Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille blogissani piipahteleville.

3 kommenttia:

  1. Ompas hieno talo ja hienot huoneet. Kyllä siellä kelpaa juhlia viettää kun oli kaikki niin kauniisti. Hyvää itsenäisyyspäivää! -Heidi.I.-

    VastaaPoista
  2. En kestä, miten kaikki pienetkin yksityiskohdat on huomioitu :) Rouvakin kahvakuulannut itsensä juhlakuntoon! Minulla on muuten samankaltainen ostoskärry rottinkia :)

    VastaaPoista
  3. The feast looks very tasty to me and I really like the large fruit platter and the painted china you've laid the table with. :)

    VastaaPoista