lauantai 10. helmikuuta 2018

Hiukan vielä listahommaa riittää...

-No nyt voit tulla katsomaan autotallia ja  minun pyykkihuoltotilaani. Olen tähän aika tyytyväinen, vaikka vielä hiukan on tekemistä, touhotti Villa Charlotten Rouva. Tietysti juuri kun Herra oli aloittamassa lauantaiaamupäivän  töitään (Tehtaan alkuvuoden budjetin tarkistusta).
-Näetkös nyt? Täällä minun kelpaa pyykkihuoltoa hoitaa ja vaikka istahtaa välillä kahvikupposelle.
-Mmpph, rykäisi Herra ja totesi pyykkihuoltotilaan ilmaantuneen tiiliseinän. - Onko tuota tiiltä nyt täälläkin, taitaa tulla aika iso hintalappu tälle remontille... Lopetti kuitenkin lyhyeen, sillä vaimokullan silmäys antoi odottaa kaikkea muuta kuin myötäilevää vastausta...
 -KUULEHAN NYT, täällä minä päivät pääksytysten hoidan taloutemme pyykkihuoltoa ja huolehdin siitä, että sinulla on työpaidat ja muut asusteet kunnossa. Kyllä täällä pitää olla tilat sellaiset, että täällä voi olla. Tiedät hyvin, miten mm arvostan taidetta ja se saa näkyä täälläkin. PISTE.
-No no, toppuutteli Herra - Onhan tuo toki hyvä asia, että täällä viihdyt (jätti lisäämättä, että itse asiassa Opiskelijanuorukaisen tyttöystävä Kondiittori omasi myös hyvät kotitalouden hoitoon liittyvät taidot ja saapuneista laskuista päätellen  huolsi talouden pyykkiä ja sen silitystä säännöllisesti).
- Täällä pitää vielä viimeistellä listoja ja sitten pitää hankkia mattoja ja ... asiaa ja hankintoja tuntui olevan loputtomasti.
Herra sulki korvansa ja mietti jo seuraavaa siirtoa. Uumoili, että remontti voisi levitä vielä laajemmaksi ja pelästyi, että vaimokulta alkaisi tehdä suunnitelmia Huikka ja Kulauksen suhteen.
-TULE NYT KATSOMAAN AUTOTALLISI, kuului komento - mentävä oli.
 -Katsohan nyt, tiiliseinä on komea ja pyysin että remonttimiehet kantavat kaiken takaisin paikoilleen, ja ovat näköjään onnistuneet. Eihän täällä mahdu liikkumaan!
-No no vaimokulta, sovitaanko nyt niin, että minä en puutu Antiikkiliike Aito ja Kallis tilanahtauteen ja sinä vuorostasi  et puutu tähän autoalliin. 
- Riittää, että tiedän itse, missä tarvikkeet ovat, totesi aika selkeästi lopuksi. Mietti samalla, että olisi aika tehdä sellainen siirto, että vaimo lopettaisi autotalliin kohdistuvat revisiosuunnitelmat.
-Miten olisi kultaseni, jos sinä järjestäisit pikkuiset ylätyskutsut naapurustolle vaikka täksi illaksi ja oikein esittelisit nyt toteutuneet työt.
Taisi olla oikea naru.  Rouvan silmät välähtivät ja kohta alkoi kuulua suunnitelmia.
-No tuo olikin hyvä ajatus, kutsumme siis  Pankinjohtajan ja hänen puolisonsa, Galleristin, Kirjastonhoitajan ja Arkkitehdin ja Puolison. Heiltä saankin viimeistelyideat. Mitä tuumit, jos leipoisin laskiaispullia ja juustopiirakkaa. Ja sinä hoidat hyvän juoman, voit mennä vaikka konsultoimaan Baarinisäntää tässä hetimiten niin ehdit suorittaa hankinnat.
Herra lähti heti neuvonpitoon Huikka ja Kulauksen puolelle, tilasi lasillisen, istahti baaritiskille ja huokaisi. Tilanne pelastettu.
Sillä välin Rouva eli autotallissa kauhun hetkiä.
- HIIRI AUTOTALLISSANI - ja JUUSTOA TARJOLLA. Tämä ei ole kenekään muun kuin Tanen tekosia. Tästä vielä kuullaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti