keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Kalavale

-Missä se Tane nyt on, ihmetteli Villa Charlotten Rouva Herralle, jonka aamupala uhkasi tärvääntyä. Täällä piti minun oleskelutilan ovenpieli korjata.
-Hppmnh, köhäisi Herra ja nielasi hyvän rieskaleipänsä loppuun. - Luulen, että Tane on lähtenyt tupatarkastukselle sinne Downshifting -tuvallesi. Kuulin eilen, kun piipahdin Huikka ja Kulauksessa (Rouva nosti kulmiaan tässä kohtaa), että  varauskirjassa on joku polttariseurue. Meinaavat viettää aikaa ns alkeellisissa miehisissä oloissa. Ja kalastaakin ovat luvanneet.
 -Eipä ole sitten sillä porukalla puuhamisesta puutetta, mietti Herra eikä kertonut vaimokullalle, että oli luvannut toimittaa paikalle ihka uuden lämpöpumpun, kunhan vain Tane ja Opiskelijanuorukainen selviäisivät asennuksesta.
-Saisinko vielä kahvia?
Rouvan  ilme lientyi ja hän alkoi olla tyytyväinen ja kaatoi kahvia lisää.
-No onhan tuo hyvä, että minun liikeideani kantaa. Mitenkähän siellä pärjätään näin talvipakkasilla, tuumiskeli ja katsoi mittariin, joka näytti -20 celsiusta.
-Onpa tänään aamulla hyvää kahvia ja mukavaa rieskaa, Herra muutti puheenaihetta. -Kyllä siellä pärjää, kun laittaa lämmöt pesään, lisäsi ja alkoi olla valmis Tehtaalle lähtöön.
-Taitaa kaivon vesi olla aika jäistä, totesi Rouva ja jäi miettimään, josko pitäisi lähteä paikan päälle tilanne tarkistamaan.

 Sillä välin Tane ja Opiskelijanuorukainen valmistelivat tupaa, joka alkoi hiljalleen sulaa talvihorroksestaan.
-Siivousta varmaan hiukan pitää tehdä, mietti Tane, jolla oli into piukassa. Olipa miekkonen valmistanut ongenkin seurueen iloksi.
-Villa Charlotten Herran lupasi lainaan akkutoimisen kairan, eli pääsemme kyllä jään läpi paitsi onkimaan, myös pilkkimään. Pitääkin käydä kotona, siellä varastossa on pilkkionkeni. 
 Näin soljui aamupäivä iloisissa merkeissä. Päättivät vielä käväistä "ihan vaan yhdellä" Huikka ja Kulauksessa, josta Baarinisäntä toimittaa polttariseurueelle syötävät ja juomat. Ei tarvitse kuin lämmittää - ja juomisen suhteen ei koskaan puolia tule. Ei ainakaan jos Tane on ohjaimissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti