tiistai 29. tammikuuta 2013

Korinpunonnan lyhyt oppimäärä

Meillä oli kerholla eilen korinpunontailta. Ninna ohjasti ja tavoitteeksi itse kukin asetti noin suunnilleen tekevänsä pyykkikorin, josta oli useita malleja opettajamme rasiassa. Minun tavoitteeni oli matala kannellinen,  ns käsityökori, joku raja sentään...

 
Tässä melkein oikeaoppinen pohja, tosin melko harva. Joku meistä keksi, olikohan peräti opettaja Ninna, että liimaa vaan pöytään kiinni, niin ei kukaan tiedä, onko pohja harva vai tiivis;)
Kun oman korini pohja oli tehty, päädyin siihen, että minä teenkin leipäkorin. Kylpyhuoneeseen tulee sitten ihan joku muu kori ja käsityökori oikeastaan jo onkin, kun oikein tarkoin asiaa pohdiskelin.
 
Tästä päätöksestä rohkaistuneena päätin kokeilla helmien pujotusta tuonne sivustoille. Omatoimisesti kun sen aloitin (lue: ohjetta huolimattomasti kuunnellen), kävi niin, että ensin asetin helmiä näin:
 
 
 
Jotenkin harvaan meni eikä millään meinannut pysyä nuo punokset paikallaan.
Sitten oivalsin ihan itsekseni kokeilla helmien laittamista noihin pystyssä sojottaviin lankoihin:
 
 
Tuli heti jotenkin asiallisemman näköistä.
 
 
En muuten purkanut niitä väärin laitettuja (siis laitoin aluksi helmiä siihen lankaan, joka kuli vaakasuoraan, jolla sitä punosta tehtiin). Illan vaiheita ja kerholaisten tuotoksia voi kurkistaa   TÄÄLTÄ  . Olen ihan rinta rottingilla - ja ensi maanantaina saa kuulema tukiopetusta, jotta korit tulevat valmiiksi. Se on hyvä se.

3 kommenttia:

 1. Wau. Tuo on hauskaa. Upeita töitä saa tuolla tekniikalla aikaan.

  VastaaPoista
 2. Hyvältähän tuo näyttää! Helmet tekevät korista paaaljon hienomman, hyvin hoksattu.

  VastaaPoista
 3. Oi miten tuleekin hyvän näköinen kori! Korinpunontaa en ole itse kokeillutkaan. Kiva katsoa millainen se sitten on valmiina. Hienot nuo helmet tuolla välissä.
  Ja onnea vielä täältäkin kautta Blogikisassa menestymisestä! Ei tullut väärään paikkaan ei!:-)

  VastaaPoista