torstai 3. tammikuuta 2013

Sitku... Mutku

Mahtaa olla aika monelle tuttu ajatuskuvio. Sitku on sitä, niin sitten minä...Mutku aina tulee jotakin, mikä haittaa. Eikös vain? Uuden vuoden lupauksia tehdään joka tuvassa, pienissä ja suurissa. Joku alkaa kuntoilla, jossakin päätetään, että roinaa ei enää hankita.  Kannustukseksi jälkimmäisessä haasteessa kehittymisen suhteen otin pari kuvaa As Oy Pitsilinnan  suunnitteluvaiheessa olevasta 6. kerroksesta

As Oy Pitsilinnan 6. kerros ja myös vintti on rakentamatta. Toimivat varastoina.
Viidennessä asuu Pankinjohtaja ja vaimonsa.

 
Sitku: Kun Pitsilinnan Mallinalun ja Jääkiekkoilijan kotispa on tehty,
ryhdyn valmistamaan kuvassa näkyvää  Lapsiperheen asuntoa. Hiukan on
hakusessa vielä, pinnasänky ja hoitopöytä löytyy, pikkutuolia ja vaunua on jo.
Mutku: en millään saa päätettyä, millainen Mallinalun kotispan käsienpesulavuuaari on,
enkäanna itselleni lupaa aloittaa muuta ennen kuin se on valmis.
 

Sitku: Kuvassa Mirkalta hankittu hieno syöttötuoli. Taustalla oleva sänky on
selvästi liika iso, mutta NIIN ihana. Tuo ihmishahmo ei liity hankkeeseen mitenkään,
sen löysin Lohjan aakkosmyymälän Elämyskaupasta, on mitoiltaan kuin tehty vaatteiden sovitusvartaloksi, nivelet liikkuvat ja pää kääntyy.
 

 
Sitku: Tästä tulee Ekonomin asunto, huomannette kätevän kerrosänky/ATK-työpisteen
tuolla taustalla. Luuranko menee taas Goottitytön asuntoon, joka tulee aikanaan
Pitsilinnan vasemman sivun yläkerrokseen. Oikella akvaario, jonka on tehnyt veljeni. Ekonomi ei harrasta puutöitä, vaikka niin voisi luulla, Marian hieno höyläpenkki menee aikanaan Sitku-vaiheessa taloyhtiön harrastehuoneeseen.Sitku: Ekonomin asunnon toinen huone on toistaiseksi vielä "konttivarasto".


 Sitku: joulupaketteihin käärittyjen (itse kudottujen) tumppujen ja sukkien aiheuttama jännetupentulehdus  (itse hankittu) hellittää, kudon oikean kokoisia tumppuja.
Tarvetta on erityisesti 1v 3 kk kokoisille.Kuvassa Vävylle tehdyt, joulun jälkeen pakettiin käärittävät (niin iso koko, että
eivät ehtineet valmiiksi jouluksi ) ja toiset pienemmät, ihan pikkuiselle tehdyt.

 
 
Sitku: Kun pikkutyttö (1v3kk) on paikalla, mittaan kädestä pitäen.
Mutku: hän oli matkoilla ja ikävissäni oli pakko kutoa. 
Ja sitä tunnetta ei ymmärrä kuin toinen mummo.
 

7 kommenttia:

 1. Tuo nukkekoti on upea ja vintti muistuttaa oikeaa elämää. Kivoja lapasiakin olet tehnyt. Hyvä malli noissa.

  VastaaPoista
 2. Se on hyvä kun riittää suunnittelemista ja askartamista, muutoi voi tulla aika pitkäksi.

  VastaaPoista
 3. Sitkusta ja mutkusta tuli toinen tarina mieleeni.. Kun odotin meidän Kostia, kutsuimme häntä sitkuttimeksi, kun oli niin kova potkimaan vatsassa. Kun hän syntyi, totesin Esalle liikuttuneena että meidän Sitku. Kätilö katsoi mua TOSI pitkään ja totesi että kas kun ei MUTKU? :)

  VastaaPoista
 4. Sullahan sitä näyttää tuota puuhastelua riittävän tooosi pitkäksi ajaksi sit joskus...

  VastaaPoista
 5. Miten tuttua ovat nuo "sit ja mut", jossain vaiheessa tajusin etten saa ikinä nukkistani mihinkään kuosiin, jos odotan aikaa, jolloin oma ullakkoon siivottu, saati valokuvat albumeissaan.

  VastaaPoista
 6. Heippa, olen itselleni antanut luvan luovia sitkujen ja mutkujen välillä, kun muuten ei mistään tulisi yhtikäs mitään! Nyt taas alkaa lintujen vuosipisteet alusta ja kevättä kohden sitten vaan kiihtyy... orkideat vaativat nyt talvella erityistarkkailua ja huolta = otan hengiltä liialla hoitamisella ja sitten taas kesällä tuo puutarha saa aivan kuin noiduttua ja nyt lomaviikoilla piti niin päivittää blogia, mutta kun löysin mieheni isoäidin isän ja siitä taas uuden linkin menneesee... niin olen todennut, että mennään vallan fiilis ja ispis pohjalla. Mikä puhuttaa eniten, sitä kohden :-) Mutta toisaalta se on myös mukavaa, kun voi hypätä talosta taloon ja nyt kun sain sen Rintamamiestalokin alkuun, niin aikakausien välilläkin pääsee seikkailemaan :-)

  VastaaPoista
 7. Villalapaset pesukoneeseen, josko huopuisivat sopiviksi ;)

  Pitsilinna on todella hieno, ja tuo sun eteis-roombox on ihan mun suosikki. Tervetuloa vastavierailulle http://miniescape.blogspot.fi :)

  VastaaPoista