lauantai 12. tammikuuta 2013

Vuoden alun yllätykset ja kuva-arvoitus

Ihan kuin olisi vieläkin kalenteri menossaan. Matkalta kotiuduttaessa postiluukussa pullisteli kaksi mukavan oloista kirjekuorta. Toinen Nousiasista ja toinen Helsingin suunnalta.

Kiitos nukkekotiystävä Sarille hienosta kannusta ja noista katukylteistä
 - taidan kiinnittää ne Huikka ja Kulauksen seinustalle, sinne kapakan takaoven liepeille näyttämään minne tieo johtaa, jos takaovesta ulos menee

 
Ja kiitos Nukkekotiyhdistykselle, joka lähetti "jaloja juomia" - ja ihan yhdistyksen
 omaa vuosikertaviiniä. Tästä ei tilanne paljoa voi paremmaksi muuttua. 
 Kyllä nyt kelpaa asettua vuoden alkuun.
 
Joulupakettien joukosta on jäänyt esittelemättä eräs välttämättömyystarvike, jollaista ilman ei yksikään keittiötöistä (viiden pisteen vihje  siis) selviä. Veljeni ja vaimonsa kanssa meillä on jouluperinne, josta emme luovu. Lahjan tulee kuulua sarjaan "lahja naiselle ja miehelle, jolla on jo kaikkea" -  hintatason tulee olla enempi alhainen kuin esim. uusimman kahvinkeitin-ihmeen verran. Ja asiasta kuuluu tiedottaa vuoden varrella heti, kun sen on hankkinut. Viime vuonna minä löysin lahjani muistaakseni heinä-elokuussa. Kun siitä riemastuneena ilmoitin, että ähä, olen löytänyt - tyyliin, velimies pistikin paremmaksi ja ilmoitti, että he olivat löytäneet ko  kategoriaan liittyvän lahjan paria viikkoa aiemmin ;) . Jouluaattona sitten kuuluu arvata, mistä on kyse, ja voin kertoa, että näiden pakettien avaamiset ovat aaton odotetuimpia hetkiä. Puhumattakaan siitä autuudesta, mitä löytöhetki hankkijalle tuottaa. Riemu on yleensä  katossa, ja myyjien ilmeistä päätellen päivän omituisin asiakas kuvataan  illalla kotona teetä keitellessä.  - Ai minkä minä löysin veljen talouteen? Pistin itse kudottujen tumppujen sisään muffinsin hillosilmäkkeen tekolaitteen ja sammakon näköisen kukkakeppiin kiedottavan tuen (siis sammakon  jalat kiedotaan tukikepin kukan/kasvin varren ympäri, ei leikkoonnu kasvin varsi rikki, hinta 1,50€ ).
 
Ja sitten se kuva-arvoitus: Mihin tarkoitukseen on seuraava mieshahmo?
 
Oikein vastannut saan pikkuyllätyksen. Jos oikeaa vastausta ei löydy, arvon kaikkien
kommenttinsa jättäneiden kesken pikkupalkinnon. Vastaukset mielellään 16.1. mennessä ;D
 Edit 13.1.: tässä tämä herra näkyy kokonaan:
Tästä tulee joskus muuten mahtava Huikka ja Kulauksen  vartijamies;)
 

14 kommenttia:

 1. Olipa antoisa Dublin-reissu ja hienot ostokset.
  Tuon vekottimen tarkoitusperää en kyllä yhtään ymmärrä..... grillitikunteroitin?

  VastaaPoista
 2. Kivoja yllätyksiä! Voi, voi, nämä kuva-arvoituksesi ovat niin vaikeita. Ensin tuli mieleeni pullon korkki, mutta se tuntuu aika helpolta. Ja tarvitaanko sitä välttämättä keittiötöissä? Paitsi, jos aina ruuanlaiton lomassa ottaa pienet hömpsyt, niin silloinhan se on tarpeellinen.

  VastaaPoista
 3. Olisiko pullonkorkin avaaja? Kuulostaa tämäkin liian helpolta mutta arvaanpa kuitenkin.

  VastaaPoista
 4. Harmi ettei mikätin näy kuvassa ihan kokonaan.. arvaan silti, kun lahjan hankinta-ohjeena on ettei sitä ilman tule keittiössä toimeen (eli siis vallan hyvin pärjää ilmankin? )... munan tms. keittovahti... ukko siis jotenkin ilmoittaa padasta, että valmista on ;D

  VastaaPoista
 5. Hmm, arvataan vaikka että taskulamppu!

  VastaaPoista
 6. Upeita ostoksia. Olisiko tuö mies pippuri- tai suolasirotin.

  VastaaPoista
 7. Voi ihastus, on teillä mukava jouluperinne, jännitysmomenttia riittää jo koko vuodelle :-)
  Mutta sitten tuo vehje... sormelle paikka ja jokin reikä mistä jotain tulee/menee - sirottimet on sanottu, avaajat arvattu - olkoon vaikka grillaamista varten, sytytin.

  VastaaPoista
 8. No voihan vitsitti taas... Tuo grillitikun terotin on kyllä aika hyvä arvaus. :DDDDD Ajattelisin, että kuvasta pois jäänessä osassa näkyisi ajastin. Perustan tämän mieshenkilön asentoon. Eli munavahti, siis -kello.

  VastaaPoista
 9. :)
  Mahtava...
  Oisko hammastikun pidike? :D

  VastaaPoista
 10. Oisko sipulileikkuri... muut mieleentulleet onkin jo sanottu.

  VastaaPoista
 11. Tuollaiset yllätykset ovat aina tervetullutta! Mutta ukkelista en tijä, en ainakaan keksi mitään uutta mitä ei ois jos oivallettu!

  VastaaPoista
 12. Hauska ukkeli :)
  Voisko olla joku pippurin annostelija tai joku muu mausteiden säilytyspurkki?
  Tai sitten ruoan liekittäjä ;)

  VastaaPoista
 13. Oi voi, mikä mysteeri. Kaikenlaiset pullonkorkkiväännökset on jo tänne arvattu, mutta minullakin tuli ihan ensimmäisenä mieleen jonkin sortin kestopullonkorkki. :D

  VastaaPoista
 14. Meillä on miehen siskon kanssa samanlainen jouluperinne :)

  Tuosta ukkelista minulle tuli mieleen ensimmäisenä viinipullon "tyhjiökorkki". Tuon reiän kautta imetään jotenkin ilma pullosta pois.

  VastaaPoista